Tarte cu capsuni

Ingrediente
pentru tarte
250 gr  unt
200 gr zahar
4 galbenusuri
4 lg smantana
500 gr faina
esenta de vanilie

pentru crema
1,2 l lapte
450 gr zahar
250 gr faina
8 oua
un plic zahar vanilat

Mod de preparare
Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul  pana ce se topesc toate cristalele. Dupa care adaugam pe rand galbenusurile mixand in continuare.

Se adauga smantana si esenta de vanilie dupa care adaugam faina cernuta .Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se tine la frigider cam 2-3 ore .
Se pregateste  crema de vanilie astfel: ouale (mai putin doua albusuri) se amesteca cu 350 gr zahar 200 ml lapte rece si faina pana obtinem o compozitie omogena.

Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu praful de sare. Cand a dat in fiert se adauga peste compozitie si se fierbe in continuare pana se ingroasa bine. Peste crema racita se adauga cele doua albusuri batute bine cu 100 gr zahar si aromatizate cu zaharul vanilat.

Dupa ce aluatul s-a racit, se modeleaza in formele de tarta si se coace pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor, apoi imediat din forma si se lasa la racit.

Se umplu tartele cu crema si apoi se decoreaza cu fructele dupa imaginatia fiecaruia.

 

tarte cu capsuni

tarta (1)

sau

tarte cu nectarine

 

tarta

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s