Bavareza cu capsuni si ciocolata

Ingrediente:

200 gr. capsuni coapte bine

4 linguri zahar

3 foi gelatina

180 ml. smantana pentru frisca

150 gr. fulgi de ciocolata (sau 1 ciocolata cu lapte)

Se spala foarte bine capsunile, se curata de codite si se lasa putin sa se scrurga de apa.

Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se fierb 5-10 minute la foc mic. Se paseaza cu mixerul, apoi se adauga gelatina inmuiata si stoarsa (cine doreste poate lasa capsunile asa cum au ramas dupa fierbere).

Se lasa compozitia sa se raceasca, iar intre timp se bate bine smantana pentru frisca. Se adauga la compozitia de capsuni si se amesteca usor.

Se imbraca interiorul unei forme de chec cu folie alimentara si se toarna compozitia. Se pune forma la frigider pentru cateva ore.

Se rastoarna pe un platou si inainte de servire se imbraca bavareza cu fulgi de ciocolata sau cu ciocolata rasa.

Eu am folosit formele individuale din silicon pentru briose.

Picture 002Picture 003

 

Picture 004

 

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s