Rulada cu jeleu de capsuni

Ingrediente pentru foaia de rulada:

-5 oua

-5 linguri de zahar

-5 linguri de faina

-2 linguri de apa rece

-2 plicuri de zahar vanilat

-1 praf de sare

Ingrediente pentru jeleul de capsuni:

-400 gr.  capsuni proaspete

-3 linguri de zahar

-2 lingurite de amidon

Se separa albusul de galbenus. Peste galbenusuri se pun cele 5 linguri de zahar, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine pana cand s-a dublat volumul cantitatii. Se adauga pe rand cate o lingura de faina si se amesteca bine. La final se pune si apa si se  mai amesteca putin.

Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor cu o spatula sau o lingura de lemn in galbenusuri.

Se pune compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata si se da la cuptor cca.15 minute.

Se scoate pe un prosop umed si se ruleaza cat inca este calda.

Cat timp se raceste pregatim jeleul de capsuni: se pun fructele la fiert cu zaharul. Amidonul se dizolva in putina apa rece si il punem peste fructe la fiert cam 10 minute. Se lasa sa se raceasca.

Desfacem foaia de rulada de pe prosop si punem jeleul racit. Rulam cu mare atentie sa nu se rupa foaia, asezam pe un platou si lasam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Optional se decoreaza cu sirop de capsuni si bucati de capsuni.

Se pot folosi si alte fructe, proaspete sau congelate.

Pofta buna!

11165880_1667946406758923_888981105_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s