Sfaturi practice pentru conserve și murături

Toate legumele și fructele pentru conservare trebuie să fie foarte proaspete și în stare bună.

Nu trebuie să fie pătate sau brumate.

Borcanele să fie de asemenea foarte curate și uscate.Borcanul se leagă cu două rânduri de celofan mai gros, special pentru borcane.

În vasul în care se fierb borcanele se pun ziare sau cârpe, apoi se pun borcanele, iar între ele se pun ziare pentru a nu se atinge între ele.

Se umple vasul cu apă până se acoperă numai 3/4 din borcan. Se fierb 25-30 de minute de când a început apa să fiarbă. Se lasă în apă pâna a doua zi.

Păstrarea fructelor pentru dulciuri:

Caisele se pun în borcane, fără sâmburi și peste ele se adaugă 2 linguri de zahăr, apa, se leagă strans și se fierb în baie de apă.

La fel se procedează și cu piersicile, vișinile, prunele sau cireșele.

Legumele care se pot conserva în apă sunt:fasolea verde, mazărea, conopida, sparanghelul, ardeii grași, spanacul, frunzele de viță, ciupercile, țelina, morcovii, etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s