Cozonac cu ciocolată și nuci

Ingrediente pentru cozonac:

  • 400 gr.făină
  • 2 ouă
  • 1 praf sare
  • 110 ml.lapte
  • 25 gr.drojdie
  • 3 linguri zahăr pentru lapte
  • 130 gr.unt
  • 6 linguri zahăr pentru unt
  • esență de rom
  • zahăr vanilat

 

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 gr.nucă măcinată
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 200 gr.ciocolată
  • 3 albușuri

Se cerne făina, se pun ouăle, sarea, și aromele. Drojdia se dizolvă în laptele călduț amestecatcu cele 3 linguri de zahăr. După ce și-a dublat volunul se toarnă încet, puțin câte puțin peste amestecul de făină. Se frământă până se obține o cocă nelipicioasă.

Se lasă la dospit la loc cald până își dubleaza volumul. Se întinde apoi o foaie de 1 cm grosime. Se unge cu untul frecat cu zahărul si se mai lasă acoperit până se face crema de ciocolată.

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi împreună cu untul. După ce s-a topit în totalitate se amestecă și nuca măcinată și coaja rasă de la 1 lămâie. Albușurile se bat spumă și se încorporează în crema de ciocolată cu nuci.

Se întinde crema peste foaia de cozonac, se rulează și se pune în tava de copt unde se mai lasă aproximativ 30 minute.

Se coace în cuptorul încălzit circa 45 minute.

Poftă bună!

cozonac

P.S.

Din aceste ingrediente am făcut 1 cozonac foarte mare, dar se poate împărți compoziția rezultată în două părți egale și rezultă 2 cozomaci mai mici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s