Tort de îngheţată cu căpşuni

Ingrediente:

250 gr. căpşuni

100 gr.zahăr

150 gr.brânză proaspătă

50 ml. lapte

2 gălbenuşuri

300 ml. smântâna pentru frişcă

Se pune smântâna  împreună cu laptele fa iert, pe foc mic până începe să fiarbă. Se opreşte focul apoi se lasă la răcit.

Între timp se bat cele două gălbenuşuri cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă în fir subţire laptele si se amestecă în continuare.

Se pune la fiert această compoziţie până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit, după care se amestecă şi brânza proaspătă zi fructele.

Se tapetează o tavă cu folie de plastic, se pune compoziţia, apoi se dă la frigider aproximativ 3 ore sau mai bine peste noapte.

Se răstoarnă pe tava de servit şi se ornează după gust (eu am folosit un sirop de căpşuni făcut în casă).

tort de inghet.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s