”Cuplul” apă + cafea, element al culturii organizaționale

    Originile cafelei s-ar afla într-o regiune a Etiopiei numita Koffe și apoi introdusa în lumea araba prin Egipt si Yemen, unde începe sa se cultive în scopuri comerciale. In trecut cafeaua era cunoscuta si folosita ca aliment si nu ca bautura cum este in zilele noastre.1 

    Primul magazine de cafea s-a deschis la Constantinopol, in anul 1475. Din Orientul Mijlociu cafeaua s-a raspandit în India, Indonezia și America, dar și în Italia, prin schimburile comerciale dintre negustorii venețieni și cei din Africa de Nord și Egipt. Din Italia a fost introdusă în restul Europei și acceptata pe scara larga dupa 1600 cand Papa  Clement al VIII-lea a numit-o „bautura crestina”, în ciuda provenienței sale. Prima cafenea din Europa a fost deschisă la Venetia în 1645.

2   Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume. În anul 2014, statisticile aratau ca, în lume, se serveau aproximativ 1,4 miliarde de cani de cafea pe zi.

    Pentru mulți dintre noi, cafeaua este un ritual al dimineții, iar lipsa ei ne poate da întreaga zi peste cap. Pentru multi dintre noi dimineata incepe cu o cafea facuta la ibric sau la filtru, in timp ce ne pregatim de activitatile pe care le avem in fiecare zi. Fie ca bem cafea acasa sau/si la serviciu, de fiecare data ni se pare ca este mai buna mai gustoasa, de fiecare data ”mai altfel”.

    Cafeaua este pentru multi dintre noi doar ” o bautura” banala, consumata din obisnuinta, sau doar ca asa este la moda…

    Ce multa lume nu stie este ca aceasta bautura are multe beneficii asupra organismului, dar are si efecte negative. Potrivit unor cercetatori canadieni, consumul moderat de cafea- aproximativ una/doua cani pe zi, este absolut inofensiv asupra organismului. S-a dovedit stiintific ca cei care au consumat tegulat cafea sunt mai putin expusi riscului de a face diabet de tip 2. Alte studii au demonstrate scaderea riscului afectiunilor cardiovasculare, mai ales la femei. Se pare ca suntem protejati si de alte afectiuni, cum at fi Parkinson, ciroza hepatica, pietre la rinichi, cancer de colon.

    Pe langa aceste beneficii, cafeaua are si efecte negative asupra organismului, intre cele mai importante fiind riscul cresterii tensiunii arteriale, afectarea ficatului, poate creste riscul de osteoporoza…

    Pentru mine, cea mai buna cafea de la birou este cafeaua Lavaza de la ” La  Fantana”. Am descoperit aceasta cafea mergand in vizita de lucru la o firma care era abonat La Fantana. De atunci au trecut cativa ani buni de cand am o frumoasa colaborare cu acesta firma.

    De ce am ales tocmai „La Fantana„, cand pe piata sunt o multime de astfel de furnizori? In primul rand am luat in considerare faptul ca sunt pe piata de 17 ani, timp in care au dezvoltat o serie de optiuni pentru orice tip de companie.160825_LFA_a&c_roll-up_85x200cm_150dpi_outline

    In momentul in care pe langa abonamentul de apa la birou am adaugat si abonamentul de cafea la birou, angajatii au fost foarte incantati. Plus de asta, am observant ca nu se mai pierdea timp cu incalzirea apei, cu filtrul sau alte operatiuni de acest fel.

Pe buna dreptate apa si cafeaua de la „La Fantana” sunt numite „Un cuplu de business„.

Cafelele Kafune – Nero și Intenso – oferă nu doar gust bogat, energie și vitalitate, ci și prilejul perfect pentru conversație fructuoasă. 

    Am vazut”pe propria piele” cum cafeaua Kafune m-a ajutat foarte mult in incheierea unui contract foarte important pentru firma mea. Mai exact, nu a mai fost nevoie sa alerg prin oras ca sa cumpar nu stiu ce cafea ” mai buna si mai scumpa” sau sa plec impreuna cu partenerii de afaceri la o cafenea in oras. Avand aceste cafele de la La Fantana am castigat timp, incredere, parteneri de afaceri incantati.4

    Recomand cu multa incredere furnizorul de servicii „La Fantana” in primul rand pentru profesionalismul de care dau dovada, pentru promptitudine si pentru deschiderea si incercarea de a gasi o oferta convenabila pentru fiecare client.

    In aceasta firma am intalnit niste oameni deosebiti, incepand cu cel care a venit sa incheiem contractul de furnizare, apoi cel care vine sa aduca produsele si apoi cu cei care raspund la telefon atunci cand fac comanda din fiecare luna.

Pentru a fi la curent cu toate noutatile La Fantana puteti accesa pagina de facebook sau sit-ul La Fantana.

6

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

 

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre „”Cuplul” apă + cafea, element al culturii organizaționale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s