Negresa de post cu nuca si visine

Ingrediente:

200 gr. nuci

200 gr.zahar

250 ml.apa minerala

200 ml.ulei

400 gr.faina

3 linguri cacao

1 lingurita praf de copt

1 borcan gem de visine

esenta de rom/ zahar vanilat

    Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol – faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Pentru in plus de aroma nucile trebuie bagate la cuptor circa 10 minute dupa care le tocam, dar nu foarte marunt.

    Peste ingredientele uscate se pun ingredientele umede, apoi nucile si gemul de visine. Se incorporeaza totul foarte bine( eu am amestecat cu o spatula) si se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se coace aproximativ 50 minute, dar inainte de a scoate tava din cuptor se face testul cu scobitoarea. Tava in care am copt eu are aprox.40/25 cm.

    Se poate folosi si gem de caise sau de zmeura, idea este sa fie ceva putin acrisor.

    Urmatoarea data cand voi face aceasta reteta va fi cu gem de afine. Cred ca este la fel de buna ca cea cu visine.

1Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s