Trambulinele elastice- bucuria copiilor

           Datorită tehnologiei care ne înconjoară la orice pas, parcă nici un copil nu mai este afară la joacă. Sunt copii care parcă nu știu să se mai joace și își petrec tot timpul liber butonând  diverse telefoane, tablete, etc. Până și cei mai mici care abia spun primele cuvinte butonează un telefon sau o telecomandă.

         Trebuie să îi învățăm că e bine să stea în parc, la locul de joacă, să alerge, să se plimbe cu bicicleta. Din păcate nu în toate orașele din țară sunt amenajate locuri de joacă, Deseori vedem copii jucându-se printre leagăne rupte, balansoare îndoite sau topogane din plastic îngăurite.

         Parcă acum copilăria nu mai are farmecul celei de altă dată. Atunci nu conta că nu avem locuri amenajate pentru joacă, conta doar să ieșim din casă și să ne jucăm. Personal pe mine nu mă încântă acele locuri de joacă ”amenajate” cu asfalt. Aici nu intră în discuție cele din mall sau cele din diferite târguri sau stațiuni.

         Atunci când trambulina elastică a apărut acum 20 de ani a fost o revelație. Văzusem doar la televizor. Prima dată le-am văzut la mare și iată că încet-încet le găsim acum în mai multe locuri spre încântarea celor mici. Acum trambulinele sunt cel mai cunoscut mijloc de distracție pentru copiii de toate vârstele.

           Pentru a petrece câteva ore în compania altor copii îi putem duce pe cei mici într-un loc minunat – în parcul de trambuline elastice. Pentru astfel de locuri este ”responsabilă” o firmă tânără Waterboyz care se ocupă cu amenajari locuri de joaca de interior si exterior, patinoare sintetice, echipamente de aqua fitness, carusele, trenulete si alte echipamente electrice de interior si exterior, echipamente gonflabile de orice tip, aventura parc, casa groazei, echipamente pentru targuri si balciuri, laser tag, echipamente complete de realitate virtuala,cinema 9d.

        Trebuie să ne lăsăm copiii să se joace, să îi lăsăm să fie copii. În copilărie , învățatul și joaca sunt în strânsă legătură. De aceea e bine să îți lași copilul să se joace liber, pentru a învăța și a deprinde unele abilități prin joacă. Prin joacă un copil învață cum să se comporte în preajma altor persoane, învață cum să reactioneze în diferite situații.

       Un copil care se joacă este unul mai sănătos, crește armonios, se poate concentra mai bine. Joaca îi dezvoltă creativitatea și imaginația.

Lasă un comentariu