Cum ar fi viața noastră fără muzică?

„Fără muzică, viața ar fi o greșeală.” – Friedrich Wilhelm Nietzsche

Fie că ne face plăcere sau nu, muzica este parte din viața noastră. După felul cum este muzica și anume plăcută, tristă, romantică ea ne încântă sufletul, dar în același timp ne și vindecă.

Deși pentru unele persoane muzica pare mai mult un zgomot de fond, pentru mulți reprezintă o adevărată provocare. Cu ajutorul muzicii reușim să îmbunătățim memoria, să creștem capacitatea de concentrare, să dezvoltăm inteligența.

De foarte mulți ani cercetătorii au demonstrat rolul fundamental al muzicii asupra organismului. Muzica poate interveni într-un mod pozitiv asupra individului încă din viața intrauterină. Cultura muzicală se dezvoltă încă dinainte de naștere. Pe toată perioada sarcinii, viitoarea mamă este bine să asculte muzică clasică, liniștitoare, care are un efect foarte mare atât asupra ei cât si al fătului. Acest efect de liniște, de relaxare se transmite de la unul la altul.

Numeroase studii au arătat că atunci când ascultăm o piesă cu o anumită încărcătură emoțională, corpul nostru trece de la o stare la alta, diferită de cea inițială. S-a demonstrat că ascultarea muzicii duce la creșterea nivelului de endorfine din corp. Cu alte cuvinte, atunci când auzim muzica preferată suntem mai fericiți.

Tot mai des se vorbește despre muzică și puterea ei vindecătoare. Există o tehnică japoneză ce se bazează pe acest principiu. Astfel se aleg puncte de acupunctură peste care se trece cu un diapazon. Sunetele scoase de acesta pătrund prin canalele acelor puncte și așa organismul ”primește” energiile muzicii.

Cu ajutorul muzicii putem ajuta copiii cu deficiențe de auz. Muzica dată la un nivel potrivit pentru fiecare îi poate face mai atenți, îi poate ajuta de exemplu să învețe culorile, să numere.

Pentru mine, o zi ”normală” nu se poate desfășura fără muzică. In fiecare zi, de dimineața până seara țin radioul pornit, pe posturi care difuzează fie muzică clasică fie muzica anilor 70-90. Sunetul muzicii mă face să mă concentrez mai bine asupra problemelor pe care le am de rezolvat la birou sau mă relaxează după o zi plină de activități și evenimente.

Pasiunea pentru muzică a pornit de la părinți, încă de când eram mică. Potrivit spuselor lor mă linișteam foarte repede dacă auzeam anumite melodii pe care le ascultase mama în perioada de sarcină. Reacționam foarte des la frumoasa melodie a Corinei Chiriac – Mama. Cu timpul am crescut și ascult și acum cu același mare drag melodiile ei. Îi știam toate melodiile, cântam toată ziua si am îndrăgit-o atât de tare încât atunci când s-a născut sora mea( intre noi fiind o diferență de vârstă), am rugat părinții să-i pună acest nume.

Cu ajutorul celor de la ”Magazinul Tău” am descoperit tehnologia EDIFIER. Acest brand își propune să devină un lider pe piața internațională oferind produse de calitate. Prin programul pe care îl desfășoară prin intermediul unei fundații, acesta ajută copiii cu deficiențe de auz să descopere muzica, să trăiască o experiență unică, în pofida faptului că ei sunt puțin mai diferiți decât ceilalți.edf

Aici găsim sisteme audio performante care au un design modern și oferă o redare a muzicii deosebită. În aceste sisteme bassul are o secțiune atent calibrată care ajută la extinderea efectului de frecvență joasă.Green-(7)_SkW4FsFZb

Tot aici am găsit o pereche de căști care mi se pare mie că au o eleganță deosebită și care ar fi cadoul perfect pentru aniversarea soțului.

Muzica m-a însoțit peste tot, și în momente fericite și în momente mai puțin fericite. M-a ajutat să trec mai ușor peste zilele de așteptare la admiterea în facultate, dar și atunci când au fost momente mai triste în viața mea. Pentru că eu ascult muzică ”am reușit” să conving pe cei din jurul meu de efectul benefic al ei. Chiar dacă sunt tristă sau veselă sau am o zi mai proastă, muzica mă face să trec mai ușor peste provocările vieții.

„Muzica purifică sufletele de praful vieții cotidiene.” – Berthold Auerbach

***Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017***

Lasă un comentariu